Machu Picchu

"Machu Picchu is een reis naar de sereniteit van de ziel, de eeuwige fusie met de kosmos. Waar we onze kwetsbaarheid voelen. Het is een van de grootste wonderen van Zuid-Amerika. Een rustplaats van vlinders in het epicentrum van de grote cirkel, van het leven, nog een wonder." - Pablo Neruda, The Heights van Machu Picchu.

Honderdtwintig kilometer ten noordwesten van Cuzco ligt de oude Inca-stad Machu Picchu. Verborgen voor de wereld, tussen steile bergen op ruim 2400 meter en in de dichte jungle ligt de ‘Verloren stad’, één van de 7 nieuwe wereldwonderen. En terecht. Dit archeologisch juweel is een van de belangrijkste redenen om een reis naar Zuid-Amerika te maken.

De ruïnes lijken zich vast te klampen aan de steile helling met uitzicht op de Vilcanota River Valley.

De ontdekking van Machu Picchu
Wanneer je leest over de ontdekking van Machu Picchu en over het onopgeloste mysterie van de werkelijke reden van de bouw van de Inca stad, dan zal je snappen waarom zo veel mensen een reis naar deze fascinerende en spirituele plaats maken. Machu Picchu moet je zien en zelf beleven. Zelfs als je alle foto’s in de reisgidsen of websites hebt gezien, zal je ter plaatse verbaasd zijn over de magie van deze bijzondere plek.

Hiram Bingham
Machu Picchu is nooit door de Spanjaarden ontdekt en daarom zo goed bewaard gebleven. In 1911 ontdekte de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham de verlaten ruïnes. Later bleek dat Bingham niet de eerste was. De Duitser Augusto Berns was al in 1860 bekend met het gebied.

Aguas Calientes
In het dorpje Aguas Calientes vindt je een verborgen schat: Museo de Sitio Manuel Chavez Ballon. Een klein maar fijn mueeum over de gevonden schatten in de Inca stad.