Chachapoyas

Toegangspoort tot het avontuur in de noordelijke hooglanden van Peru. In een wereld van verloren beschavingen en oude ruïnes omsluiten besneeuwde bergtoppen van vulkanen en gletsjer Chachapoyas op weg naar het zuiden.

Een van de oudste steden van Peru

Chachapoyas is een van de oudste steden van Peru. De stad werd gesticht in 1538 door de Spaanse conquistador Alonso de Alvarado en heeft de majestueuze invloed van de Spanjaarden nog steeds weten te behouden. Voornamelijk omdat Chachapoyas nog steeds onontdekt blijft door het massatoerisme. Het stadje ligt op een hoogte van 2335 meter en is een welvarende stad met tegel-bedekte gebouwen en veel handel in suikerriet, koffie en orchideeën.

Verovering door de Inca’s

Tijdens de verovering van Chachapoyas door de Inca’s werd de inheemse bevolking door Europese ziekten geteisterd. Tegen het eind van het jaar 1500 waren de Chachapoya-volkeren compleet verdwenen. Hun land, cultuur, steden en forten, ooit een van Zuid-Amerika’s meest vooruitstrevende beschaving, verdween in de mist van de bergen. Pas in de laatste 20 jaar is de grandeur van de Chachapoyabevolking aan het licht gekomen, door de archeologische opgraving van Kuelap.

Filmpje


Directe vluchten vanuit Lima

LATAM Airlines verzorgt directe vluchten van Lima naar Jaen, waardoor het mogelijk is om Chachapoyas veel makkelijker dan vroeger te bereiken. Chachapoyas ligt op slechts 3 uur rijden van Jaen ligt. Het is nu zelfs mogelijk om vanuit Lima in één weekend een bezoek aan de Amazone regio te brengen.

© Foto: A jungle Scientist

Informatie

Zoek meer  

Artikelen

Zoek meer  

Caballitos de Totora: Traditioneel vissen in Peru

Caballitos de Totora Langs het grootste deel van de kust van Peru groeit riet. Het riet wordt geplant en geoogst als bouwmateriaal voor huizen, daken en schuilplaatsen. Riet wordt ook gebruikt voor de typisch Peruaanse boten die je in Peru kunt zien. De Caballitos de Totora (Kleine rieten paarden). De rieten bootjes hebben een specifieke puntvorm. De vissers rijden hun …

Lees verder  

Bezoek Chachapoyas, Amazonas in één weekend

Vanaf oktober 2016 zal LATAM Airlines directe vluchten verzorgen van Lima naar Jaen, Amazonas. Dit maakt het mogelijk om Chachapoyas, dat slechts 3 uur rijden van Jaen ligt, veel makkelijker te bereiken. Het wordt zelfs mogelijk om vanuit Lima in één weekend een bezoek aan de Amazone regio te brengen. Je zult denken: “Wat kan ik nu doen in slechts …

Lees verder