Mancora

Zon, zee & strand...

Mancora, het Scheveningen van Peru

Máncora is gelegen in het noorden van Peru op ongeveer 2 uur rijden van de grens met Ecuador. Het is een van Peru’s belangrijkste en meest populaire strandbestemmingen. Het kleine stadje ligt aan de Panamerican Highway en heeft lange tropische stranden, wuivende palmbomen. Grootste voordeel, het is er altijd geweldig weer.

Waarom naar Mancora

  • Bekendste badplaats van Peru
  • Beroemd om te surfen en kitesurfen
  • Grote stranden en vele goede hostals, hotels en resorts
  • Gelegen op 2 uur rijden van de Ecuadoriaanse grens

Welkom in Mancora

Welkom in Máncora

Veel te beleven

Hoewel Mancora best klein is, is er toch heel veel te doen en te beleven. Langs de hoofdweg, die dwars door het dorp loopt, vind je heel veel hostels en resorts, restaurantjes en nachtclubs. Hier zie je ook vele met golfplaten bedekte winkeltjes, waar water, bier en wasmiddel 😉 verkocht worden.

Het strand van Mancora
Het strand van Mancora

Het langgerekte strand is een perfecte plek om te leren surfen of kitesurfen. Het klimaat is het hele jaar door warm en daardoor is Mancora een geweldige plek een paar dagen lekker bij te komen en te ontspannen na een intensieve reis door Peru.

Mancora strand

Surfen en paardrijden

De belangrijkste activiteiten zijn surfen en kitesurfen. Je kunt hier paardrijden op het strand of lekker snorkelen in de zee. Naast zon, zee & strand zijn er in de regio ook andere activiteiten te doen. Zoals een bezoek aan het Mangrove Moeras in Peru, met de enige zoutwater kaaimannen op het continent.

In de augustus, september en oktober kan je hier ook walvissen spotten. In deze maanden is er in dit deel van de Peruaanse kust een grote kolonie walvissen te vinden die zich voorbereid op de paring.

Klimaat

Temperaturen zweven het hele jaar rond de 26 graden en het regenseizoen is kort en meestal beperkt tot maart en april. Hoewel toeristen Máncora het hele jaar bezoeken, is het hoogseizoen van half december tot februari. Met een hoogtepunt op oudejaarsavond, wanneer Mancora wordt overstroomt door echt heel veel feestgangers uit heel Peru, die tot heel vroeg feest vieren en het vuurwerk op het strand kijken.

Hoe kom je er?

Máncora kan je het best bereiken door te vliegen naar Tumbes, op 2 uur ten noorden van Mancora. Daar neem je een lokale bus. Ook kan je vliegen naar Chiclayo of Piura en dan het openbaar vervoer nemen.

Afstanden naar Máncora
Van Naar Reistijd Afstand Busmaatschappijen
Chiclayo Máncora 5,5 uur bijna 400 km. Transporte Chiclayo (direct)
Piura Máncora 3,15 uur bijna 185 km. Oltursa, Emtrafesa

Overnachten

Mancora barst van de hotels en hostels in alle prijsklassen. Buiten het hoogseizoen hoef je niet te reserveren. Rondom de feestdagen is dit écht noodzakelijk. Dan is er snel al geen kamer meer te vinden! In december en januari kunnen de prijzen voor accommodaties dan ook verdubbelen als gevolg van de grote vraag, dit geldt met name voor de hostels. In december en januari zijn ook de golven op hun sterkst, dus bezoeken ook de meer ervaren surfers het strand. Boek in deze periode dus vooraf en op tijd!!

Onze favoriete plek: hotel Las Olas


Onze favoriete plek is hotel Las Olas. De locatie is perfect. Las Olas ligt direct aan het strand van Mancora en slechts een paar blokken van het stadscentrum. Er is een fijn restaurant met een erg goed ontbijt én gratis WiFi! Het was fijn dat we op het strand stoelen en parasols van het hotel konden te gebruiken. We kozen voor een kamer met zeezicht. De patio was enorm en het uitzicht fantastisch. De kamers zijn eenvoudig, maar schoon en met minibar/koelkast.

Vind jouw hoteldeal in Máncora!Booking.com

Meer strand in Peru?

Tropische stranden van Punta Sal Tropische stranden van Punta Sal

Naast Mancora zijn ook de stranden van Punta Sal, Zorritos, Los Órganos, Colan, Cabo Blanco en Lobitos uitstekende strandbestemmingen om heerlijk bij te komen.

Artikelen

Zoek meer  

Caballitos de Totora: Traditioneel vissen in Peru

Caballitos de Totora Langs het grootste deel van de kust van Peru groeit riet. Het riet wordt geplant en geoogst als bouwmateriaal voor huizen, daken en schuilplaatsen. Riet wordt ook gebruikt voor de typisch Peruaanse boten die je in Peru kunt zien. De Caballitos de Totora (Kleine rieten paarden). De rieten bootjes hebben een specifieke puntvorm. De vissers rijden hun …

Lees verder  

Bezoek Chachapoyas, Amazonas in één weekend

Vanaf oktober 2016 zal LATAM Airlines directe vluchten verzorgen van Lima naar Jaen, Amazonas. Dit maakt het mogelijk om Chachapoyas, dat slechts 3 uur rijden van Jaen ligt, veel makkelijker te bereiken. Het wordt zelfs mogelijk om vanuit Lima in één weekend een bezoek aan de Amazone regio te brengen. Je zult denken: “Wat kan ik nu doen in slechts …

Lees verder