Trujillo

De koloniale gebouwen staan op de juiste plek en de oude straten van het oude Trujillo zien eruit alsof ze in honderden jaren nauwelijks zijn veranderd.

Okee, er zijn tegenwoordig meer toeterende taxi’s in Trujillo, maar hoeveelheid gebouwen uit de koloniale tijd is nog steeds overweldigend. Je hebt het gevoel op een filmset rond te lopen en er kan ieder moment “Action” worden geroepen.

De meeste mensen komen naar de hoofdstad van het departement La Libertad om de bijzondere pre-Inca archeologische sites in de buurt te bezoeken, waaronder de ruïnes van Chan Chan. Velen nemen slechts kort de tijd de in het compacte centrum van de stad rond te dwalen. En dat is jammer, want de stad heeft veel te bieden.

Ook Trujillo werd op 6 december 1534 (nog voor Lima) gesticht door Francisco Pizarro en werd vernoemd naar zijn geboorteplaats in Spanje. Als grote kustplaats in Noord-Peru is er een veel visindustrie.

Op het Plaza de Armas in het centrum van de stad kijk je je ogen uit.

Uitvalbasis voor Chan Chan

Chan-Chan Trujillo

Chan-Chan Trujillo


Chan-Chan, de hoofdstad van het oude Chimú koninkrijk, ligt op vijf kilometer net buiten de stad. Het archeologisch complex is uitgeroepen tot Cultural World Heritage Site Unesco door UNESCO.

In vroeger tijden was het dé grootste pre-Columbiaanse stad in heel Amerika. Daardoor is het nu de top-attractie van de regio. Vlakbij liggen meer sites uit de Moche-cultuur, waaronder de immense en indrukwekkende Moche Huacas del Sol y Huacas de la Luna (Tempels van de Zon en Tempel van de Maan), beide meer dan 1500 jaar oud zijn.

Relaxen op het strand van Huanchaco

Huanchaco Beach

Huanchaco Beach

Huanchaco beach ligt op slechts vijftien minuten van de stad. Het laid-back surfdorpje is beroemd om de Caballitos de Totora, lichtgewicht boten gemaakt van totorariet. Deze bootjes werden al gebruikt sinds de tijd van de Mochicas en Chimús en hebben hun specifieke vorm om door de oceaan te snijden. Je kunt er genieten van heerlijke verse vis of gewoon genieten van een relaxed dagje aan het strand.

Informatie

Zoek meer