Er zijn heel veel bijzondere bezienswaardigheden in Peru. Iedereen kent Lima, Machu Picchu en Cusco, maar het land herbergt vele onontdekte plekken. We geven je hier wat tips:

Centrum Lima

Hoofdstad Lima

De hoofdstad van Peru is één van de meest interessante en uitdagende steden in Zuid-Amerika. Ontdek het historische centrum, vele mooie parken of trendy wijken Miraflores en Barranco. In het centrum vind je zelfs een echte piramide!
Lees meer over Lima

line-bird

Machu Picchu

Wereldwonder Machu Picchu

Een van de hoogtepunten van Peru is de tussen de bergen gelegen Inca-stad Machu Picchu. Omdat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden en ook niet hebben kunnen veroveren, is het uitstekend bewaard gebleven. De ‘Verloren stad’ is één van de 7 nieuwe wereldwonderen.

Lees meer over Machu Picchu

line-bird

Nazca Lijnen

De mysterieuze lijnen van Nazca

De Nazca-lijnen zijn een reeks van massieve etsen in het woestijnzand van zuidelijk Peru. Ze zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van het land, na de wereldberoemde Machu Picchu. Veel bezoekers worden aangetrokken door deze mysterieuze pre-Colombiaanse kunstwerken. Als je een bezoek aan de Nazca lijnen brengt, vraag je je misschien af wat de beste manier is om ze te zien. De site heeft een uitkijktoren om ze te bekijken, maar je kan ook een vliegtuigje nemen om er overheen te vliegen. Recentelijk zijn er ruim 50 nieuwe tekeningen ontdenkt!

line-bird

Tumbas Reales Sr. Sipan

Las Tumbas Reales de Señor Sipán in Chiclayo

Dit bijzondere museum wordt beschouwd als een van de belangrijkste toeristische attracties in het noorden van Peru en bevat de vele schatten, die zijn gevonden in het graf van Señor Sipán, één van de een belangrijkste heersers uit de Moche- of Mochicha-cultuur.

Lees meer over dit bijzondere museum

line-bird

Uros Titicaca meer

Hoogste meer ter wereld: Titicacameer

Titicaca wordt beschouwd als het hoogste bevaarbare meer ter wereld, met een hoogte van 3.810 meter boven de zeespiegel. In het meer liggen verschillende eilanden, waaronder Amantaní, Taquile, Tikonata, Suasi, Soto en Anapia (natuurlijke eilanden) en drijvende eilanden van de Uros (kunstmatige eilanden). Het is een belangrijk meer in de mythologie van de Andes; Volgens de legende ontstonden uit de wateren ervan Manco Capac en Mama Ocllo, de zonen van de zonnegod en grondleggers van het Inca-rijk.
Lees meer

line-bird

Ontdek hier alle bestemmingen met hun hoogtepunten