Naar Peru
Parque de Amor - Miraflores - Lima
Home > Hoogtepunten > Parque del Amor, het park van de liefde in Lima

Parque del Amor, het park van de liefde in Lima

Parque del Amor

Parque del Amor ligt in Miraflores, nabij Larcomar, op ongeveer 30 minuten rijden van het oude centrum van Lima. Het Park van de Liefde is gelegen op de kliffen van Chorrillos en heeft een prachtig uitzicht over de baai van Lima.

Het is een bijzondere romantische plek, opgedragen aan verliefde stelletjes. Het park is op Valentijnsdag 1993 geopend en is zeer geliefd onder de lokale bevolking. Met name rond zonsondergang. Je vindt er dan vele stelletjes, hand in hand lopend, zittend in het gras, knuffelend en verliefd te zijn.

Hoogtepunt is de lange bank met een golvende lijn, versierd is met kleurrijke mozaïeken en romantische spreuken van Peruaanse dichters. Het kunstwerk doet denken aan Gaudí in Park Güell in Barcelona.

El Beso, de kus

In het midden van het Parque del Amor staat het standbeeld “El Beso” (de Kus) van de Peruaanse kunstenaar Victor Delfín. Het beeld toont twee geliefden verenigd in een intieme kus.

Het uitzicht vanuit het park is de hele dag door schitterend maar met name rond zonsondergang is dit een betoverende plek. Gelegen aan Boulevard Malecón, die zich uitstrekt langs de kust van Miraflores, is een romatische stop tijdens een wandeling langs de verschillende parken en standbeelden van Peruaanse kunstenaars.

Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Laatste berichten

  • Rondreizen door Peru | FOX.nl