Pinchollo geisers; extra reden om Arequipa te bezoeken

Er komen de afgelopen jaren steeds meer toeristen naar Arequipa en de Colca Canyon. Deze maand, september, zullen naar verwachting ongeveer 120.000 toeristen deze charmante "Witte Stad" bezoeken.

Pinchollo geisers

Er is binnenkort een extra reden om Arequipa te bezoeken, een nieuwe toeristische attractie: de Pinchollo geisers en warmwaterbronnen. Deze unieke natuurlijke attractie in de Colca Canyon kan het toerisme in het gebied een grote boost geven.

Pinchollo Geisers

Door de vulkanische activiteit stijgt er continue stoom op uit de bronnen. Het water stijgt gelijktijdig met activiteit van de vulkaan Sabancayay, die op op 100 km ten noordwesten van Arequipa ligt.

Sabancaya vulkaan

De Sabancaya is een actieve stratovulkaan van 5.976 meter hoog. De vulkaan is onderdeel van de 20 km lange bergketen met drie stratovulkanen. In het noorden bevindt zich de 6025 m hoge “Nevado Hualca Hualca”. In het midden ligt Sabancaya en in het zuiden bevindt zich de 6288 m hoge Ampato.

Vanaf Pincholla gijsers is de machtige Hualca Hualca piek in de verte zichtbaar. Er is dus veel te zien en te ontdekken in de Colca-vallei.

Andina News meldt dat de burgemeester van de provincie Caylloma, Romulo Tinta verklaard dat de Pinchollo bronnen op dit moment worden klaargemaakt voor de ontvangst van binnenlandse als buitenlandse toeristen. Momenteel komen er nog een beperkt aantal bezoekers, maar dat zou zo maar snel kunnen veranderen.