Puente de los Suspiros in Barranco, Lima

"Doe een wens... Als je deze brug in Barranco, Lima helemaal kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, zal je wens uitkomen."

Puente de los Suspiros in Barranco, Lima

De “Brug der Zuchten” is een bijzondere bezienswaardigheid in de hippe en charmante wijk Barranco. Men zegt dat als het je lukt om je adem in te houden tijdens de oversteek over brug, al je wensen in vervulling zullen gaan.

Brug der Zuchten Barranco Lima

Hou je adem in en doe een wens

Vergeet niet je adem in te houden terwijl je de brug oversteekt. Als je de overkant haalt zonder naar adem te happen, mag je een wens doen. Zodra je bent aangekomen op het charmante pad dat door het park loopt, kun je met een gerust hart weer ademhalen. Het pad komt uiteindelijk uit bij een punt met een weids uitzicht op de oceaan. ‘s Avonds is de brug sfeervol verlicht, wat een romantische ambiance geeft. De brug is ongeveer 44 meter lang en zo breed dat vijf à zes personen tegelijkertijd naar de overkant kunnen lopen.

“De geschiedenis van de brug is een ontroerend verhaal. De legende wil dat een rijke man zijn dochter verbood om te gaan met degene van wie ze hield, omdat hij slechts een arme straatveger was. Diepbedroefd stond het meisje vanaf dat moment voor haar raam. Haar zuchten waren te horen voor iedereen die over de brug liep…”

Barranco, Lima

De “Puente de los Suspiros” vind je aan de Paseo Chabuca Granda, in Barranco. Maar de brug is niet het enige wat er te doen is in deze rustige buurt: er zijn ook stranden, parken en leuke winkeltjes. Het pad over de brug loopt verder tot aan een klif met een prachtig uitzicht op zee. Het gebied staat bekend om de relaxte sfeer en is een geliefde plek voor schrijvers, muzikanten en kunstenaars.

Barranco Lima
© Foto: Antonio Rambles

De brug bevindt zich ten zuiden van het stadscentrum en is goed bereikbaar per taxi of bus. Er bevinden zich meerdere stranden in de omgeving, waaronder de Playa Barranco en Playa las Cascadas.

Als je met het openbaar vervoer komt vanuit het stadscentrum, kun je uitstappen bij de halte Plaza de Flores, midden in Barranco.