Rainbow Mountain Vinicunca: 1500 bezoekers per dag

Vinicunca, ook bekend als Rainbow Mountains, ontvangt komend jaar ongeveer 1500 bezoekers per dag. Volgens de Regionale directeur van Toerisme van de regio Cusco (Dircetur) betekent dit dat deze bijzondere berg inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste toeristische attracties van Peru.

“De veelkleurige heuvel is de laatste jaren zeer populair geworden en trekt nu bijna één ​​derde van de bezoekers die dagelijks het Inca-citadel Machu Picchu bezoeken. De belangrijkste toeristische attractie van Peru trekt ongeveer 4000 bezoekers per dag. Met het einde van het regenseizoen aanstaande, begint het hoogseizoen voor toerisme en de verwachting is dat er meer dan 1500 bezoekers per dag zullen komen.”, aldus Guido Quiñónez, directeur van Dircetur.

Dhr. Quiñónez zal binnenkort een ontmoeting zal hebben met de burgemeesters van de gemeenten Canchis, Pitumarca, Quispicanchi en Cusipata om het duurzaam karakter van het toerisme te garanderen en de huidige geïmproviseerde voorzieningen, zoals parkeerplaatsen en toiletten te vervangen voor duurzame oplossingen.

Lees meer over de Rainbow Mountains