Mancora

Zon, zee & strand...

Mancora, het Scheveningen van Peru

Mancora is gelegen in het uiterste noorden van Peru op ongeveer 2 uur rijden van de grens met Ecuador. Het is Peru’s belangrijkste strand bestemming. Het is vrij kleine stad gelegen op de Panamerican Highway met lange tropische stranden, wuivende palmbomen en altijd geweldig weer.

Welkom in Mancora

Welkom in Mancora

Waarom naar Mancora

  • Bekendste badplaats van Peru
  • Beroemd om te surfen en kitesurfen
  • Grote stranden en vele goede hostals, hotels en resorts
  • Gelegen op 2 uur rijden van de Ecuadoriaanse grens

Veel te beleven

Hoewel Mancora best klein is, is er toch heel veel te doen en te beleven. Langs de hoofdweg, die dwars door het dorp loopt, vind je heel veel hostels en resorts, restaurantjes en nachtclubs. Hier zie je ook vele met golfplaten bedekte winkeltjes, waar water, bier en wasmiddel 😉 verkocht worden.

Het strand van Mancora

Het strand van Mancora


Het langgerekte strand is een perfecte plek om te leren surfen of kitesurfen. Het klimaat is het hele jaar door warm en daardoor is Mancora een geweldige plek een paar dagen lekker bij te komen en te ontspannen na een intensieve reis door Peru.

Mancora strand

Surfen en paardrijden

De belangrijkste activiteiten zijn surfen en kitesurfen. Je kunt hier paardrijden op het strand of lekker snorkelen in de zee. Naast zon, zee & strand zijn er in de regio ook andere activiteiten te doen. Zoals een bezoek aan het Mangrove Moeras in Peru, met de enige zoutwater kaaimannen op het continent.

In de augustus, september en oktober kan je hier ook walvissen spotten. In deze maanden is er in dit deel van de Peruaanse kust een grote kolonie walvissen te vinden die zich voorbereid op de paring.

Klimaat

Temperaturen zweven het hele jaar rond de 26 graden en het regenseizoen is kort en meestal beperkt tot maart en april. Hoewel toeristen Máncora het hele jaar bezoeken, is het hoogseizoen van half december tot februari. Met een hoogtepunt op oudejaarsavond, wanneer Mancora wordt overstroomt door echt heel veel partygangers, die tot hhel vroeg feest vieren en het vuurwerk op het strand kijken.

In december en januari kunnen de prijzen voor accommodaties dan ook verdubbelen als gevolg van de grote vraag, dit geldt met name voor de hostels. In december en januari zijn ook de golven op hun sterkst, dus bezoeken ook de meer ervaren surfers het strand. Boek in deze periode dus vooraf en op tijd!!

Hoe kom je er?

Mancora kan je het best bereiken door te vliegen naar Tumbes op 2 uur ten noorden van Mancora en van daaruit een lokale bus te nemen. Ook kan je vliegen naar Chiclayo of Piura en dan het openbaar vervoer nemen.

Meer strand in Peru?

Tropische stranden van Punta Sal

Tropische stranden van Punta Sal


Naast Mancora zijn ook de stranden van Punta Sal, Zorritos, Los Órganos, Colan, Cabo Blanco en Lobitos uitstekende strandbestemmingen om heerlijk bij te komen.

Informatie

Zoek meer  

Artikelen

Zoek meer  

10 dingen die je vast niet wist over de Amazone rivier

Amazone rivier Vanuit Iquitos, een bijzondere stad gelegen in de jungle van het departement Loreto, kan je de prachtige Amazone rivier zien stromen. Varen over deze machtige rivier is een onvergetelijke ervaring, die je eigenlijk niet mag missen als je in het noorden van Peru bent. Tien feiten over de Amazone rivier De immense Amazone rivier is meer dan 6500 …

Lees verder  

Caballitos de Totora: Traditioneel vissen in Peru

Caballitos de Totora Langs het grootste deel van de kust van Peru groeit riet. Het riet wordt geplant en geoogst als bouwmateriaal voor huizen, daken en schuilplaatsen. Riet wordt ook gebruikt voor de typisch Peruaanse boten die je in Peru kunt zien. De Caballitos de Totora (Kleine rieten paarden). De rieten bootjes hebben een specifieke puntvorm. De vissers rijden hun …

Lees verder  

Bezoek Chachapoyas, Amazonas in één weekend

Vanaf oktober 2016 zal LATAM Airlines directe vluchten verzorgen van Lima naar Jaen, Amazonas. Dit maakt het mogelijk om Chachapoyas, dat slechts 3 uur rijden van Jaen ligt, veel makkelijker te bereiken. Het wordt zelfs mogelijk om vanuit Lima in één weekend een bezoek aan de Amazone regio te brengen. Je zult denken: “Wat kan ik nu doen in slechts …

Lees verder