Naar Peru
Sacsayhuamán
Home > Hoogtepunten > Sacsayhuaman: Een Verbluffend Inca-Fort in Peru

Sacsayhuaman: Een Verbluffend Inca-Fort in Peru

Cusco, de historische hoofdstad van het Incarijk en de thuisbasis van een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld: Sacsayhuamán. Deze massieve stenen structuren liggen net buiten het centrum van Cusco en bieden een fascinerend inkijkje in de architecturale wonderen van de Inca’s.

sacsayhuaman02

Wat is Sacsayhuamán?

Sacsayhuamán is een oud Inca-fort dat hoog boven Cusco uittorent. Gebouwd in de 15e eeuw, is het bekend om zijn gigantische muren die zonder cement zijn geplaatst, maar toch naadloos in elkaar passen. Deze stenen, waarvan sommige meer dan 100 ton wegen, vormen een perfect voorbeeld van de geavanceerde bouwtechnieken van de Inca’s.

Hoogtepunten van je Bezoek

 • De Zichtbare Muren
  De indrukwekkende zigzagvormige muren van Sacsayhuamán zijn een must-see. De precisie waarmee de stenen zijn geplaatst, zonder enige mortel, blijft verbazen.
 • Het Uitzicht
  Vanaf Sacsayhuamán heb je een adembenemend uitzicht over de stad Cusco en de omliggende valleien. Perfect voor een foto!
 • Inti Raymi Festival
  Als je in juni bezoekt, mis dan niet het Inti Raymi-festival. Dit is een eeuwenoud Inca-festival dat nog steeds jaarlijks wordt gevierd met kleurrijke kostuums en traditionele rituelen.

Tips voor je Bezoek

 • Beste Tijd om te Bezoeken
  De droge maanden van mei tot september zijn ideaal om Sacsayhuamán te bezoeken, met helder weer en minder kans op regen.
 • Tip! Kies een begeleide tour
  Overweeg een begeleide tour om de rijke geschiedenis en betekenis van de site echt te waarderen. Lokale gidsen delen fascinerende verhalen die je bezoek verrijken.
 • Comfortabel Schoeisel
  Zorg voor stevig schoeisel, want de site heeft een oneffen terrein en kan een beetje klimmen vereisen.

Hoe er te Komen

Sacsayhuamán ligt op slechts 2 km van het centrum van Cusco. Je kunt er gemakkelijk naartoe wandelen, een taxi nemen, of een van de vele tours boeken die een bezoek aan het fort combineren met andere nabijgelegen ruïnes.

Waar te Verblijven

Aanbevolen Hotel: Belmond Hotel Monasterio
Dit luxueuze hotel ligt in het hart van Cusco en biedt een perfecte mix van historische charme en moderne comfort. Na een dag vol ontdekkingen is het heerlijk ontspannen in deze prachtige accommodatie.

Conclusie

sacsayhuaman03

Een bezoek aan Sacsayhuamán is een reis door de tijd, waar je de grootsheid van de Inca-beschaving kunt ervaren. De indrukwekkende stenen constructies en het adembenemende uitzicht maken dit tot een onvergetelijke stop tijdens je ontdekkingstocht door Peru.

Plan je reis vandaag nog en laat je betoveren door de magie van Sacsayhuamán!

Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!