Naar Peru
Ayacucho
Home > Bestemmingen > Ayacucho, stad van de kerken

Ayacucho, stad van de kerken

Ayacucho, ook bekend als Huamanga of Stad van de kerken, ligt op 2.700 meter boven de zeespiegel en heeft het hele jaar door een mild, aangenaam klimaat. Het startpunt om de natuurlijke zwembaden van Millpu te bezoeken.Over Ayacucho

Ayacucho is de hoofdstad van de provincie Huamanga, in de regio Ayacucho. De geschiedenis ervan staat bol van de oorlogen en conflicten. Hoewel het tegenwoordig een vredig en volkomen veilig gebied is om te bezoeken, is dat niet altijd zo geweest.

De naam is afgeleid van twee woorden uit het Quechua: Aya (dood) en kuchu (hoek); dat wil zeggen ‘de hoek van de dood’. Het kreeg deze naam omdat het het toneel was van een van de belangrijkste veldslagen voor onafhankelijkheid.

In 1824 werd in de nabijgelegen stad La Quinua de slag om Ayacucho uitgevoerd. Dit conflict beëindigde de oorlog tussen Peru en Spanje en garandeerde de vrijheid van het Latijns-Amerikaanse land. Deze strijd was extreem gewelddadig.

Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege zijn religieuze belang en zijn bijbehorende festiviteiten, die het hele jaar door tienduizenden toeristen trekken.

Hoogtepunten

Niet alleen is Ayacucho één van de mooiste en charmantste steden van de Peruaanse hooglanden, je vindt er ook een grote verscheidenheid aan dingen om te doen.

Stad van de kerken

Ayacucho, stad van de kerken 1
Convento de Santa Teresita

De foto is gemaakt door Santiago Stucchi

De vele kerken, er zijn er 33! Eén kerk voor elk jaar van het leven van Jesus. Ook vind je er kathedralen, kloosters en tempels uit het koloniale tijdperk. Ayacucho heeft hierdoor de bijnaam ‘De stad van kerken’.

Millpu

Millpu Overview

Eén van de best bewaarde geheimen in de regio Ayacucho is Millpu. Meer dan 20 natuurlijke zwembaden gelegen in een kloof met hoge wanden. De natuurlijke baden zijn gevuld met turkoois en ijskoud gletserwater. Lees alles over Millpu.

Mirador van Acuchimay

De Mirador van Acuchimay, uitkijkend over de hele stad Ayacucho.

Pampas de Quinua

De Pampas de Quinua, de site van de beroemde slag bij Ayacucho in de Peruaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de 44 meter hoge obelisk die deze herdenkt.

De ruïnes van Huari

De ruïnes van Huari, een belangrijk pre-Inca stedelijk centrum van de Wari-cultuur waar eens zo veel als 70.000 mensen woonden.

Tempelcomplex Vilcashuamán

Ayacucho, stad van de kerken 2

De stad Vilcashuamán, gebouwd rond een belangrijk Inca-tempelcomplex met een overgebleven getrapte piramide.

Hoe kom ik hier?

Vliegen vanaf Lima – Ayacucho

Je vliegt eenvoudig en voordelig 4 keer per week met SKY Airline Perú vanuit Lima rechtstreeks naar Ayacucho. LATAM vliegt zelfs 3 keer per dag.
Reisduur: Ongeveer 1 uur
Kosten: SKY: € 50,- en LATAM: rond de €90, beide voor een enkele reis.

De bus vanuit Lima

Vanuit Lima rijden er meerdere busmaatschappijen, zoals Cruz del Sur, CIVA, Tepsa en Movil Tours en Movil Bus, rechtstreeks naar Ayacucho.
Reisduur: Ongeveer 8 á 9 uur
Kosten: De prijs enkele reis is €25-30,- of S/100-130

Overnachten

Overnachten kan je het beste in Ayacucho. hier zijn volop mogelijkheden. Een erg fijn hotel is ViaVia Cafe Ayacucho. Het hotel bevind zich in een erg mooi koloniaal gebouw, direct aan het Plaza d’Armas.

Elke kamer heeft een eigen badkamer met warm water, kabel-tv en WiFi. Vanuit het restaurant heb je een fantastisch uitzicht op het Plaza d’Armas.

ViaVia Cafe Ayacucho gelooft in sociale verantwoordelijkheid en denkt na over het milieu (zonnepanelen, recycling, watervat, …) en gebruikt lokale producten. Bekijk ook de video van het hotel op facebook

Beste reistijd & klimaat

De beste reistijd voor een bezoek aan Ayacucho is de Peruaanse herfst, dus de maanden april, mei en juni. Er valt dan de minste regen en zowel de hitte en kou zijn draaglijk. Het is het beste weer van het jaar.

Het is niet te warm om te genieten van de vele toeristische plaatsen die je in Ayacucho kunt bezoeken. Ook is het in deze maanden het oogstseizoen en er is een overvloed aan lokale producten te krijgen. Je kunt daardoor genieten van de beste typische streekgerechten.

Beste tijd voor Millpu

Als je écht van de zon en van een duik in de zwembaden van Millpu wil genieten zijn juli, augustus, september, oktober en november de beste maanden.

Het weer nu in Ayacucho

Het weer in AYACUCHO

Hou je meer van de natuur?

Als je echt van de natuur wil genieten, zijn de ideale maanden december en januari. Omdat er dan veel meer regen valt, zijn de heuvels groen gekleed en geniet je het meest van de flora en fauna is. Bij het opstaan hoor je het prachtige gezang van de vogels en overdag geniet je van de bloemen in de velden en weiden.

Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Andere bestemmingen

  • Rondreizen door Peru | FOX.nl

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!