Naar Peru
Parque de Amor - Miraflores - Lima
Home > Hoogtepunten > Parque del Amor, het park van de liefde in Lima

Parque del Amor, het park van de liefde in Lima

Parque del Amor ligt in Miraflores, nabij Larcomar, op ongeveer 30 minuten rijden van het oude centrum van Lima. Het Park van de Liefde is gelegen op de kliffen van Chorrillos en heeft een prachtig uitzicht over de baai van Lima.

Lima - Paragliding Miraflores
Malecon

Romantisch “Parque del Amor” in Miraflores

Parque del Amor ligt in het levendige Miraflores nabij Larcomar, een bijzonder winkelcentrum, uitgehakt uit de rotsen. Het “Park van de Liefde” ligt op ongeveer 30 minuten rijden van het oude centrum van Lima en is gelegen op de kliffen van Chorrillos en heeft een prachtig uitzicht over de baai van Lima.

Romantische plek

Parque del Amor, het park van de liefde in Lima 1
2016 – Mijn schoonouders

Het is een bijzondere romantische plek, opgedragen aan verliefde stelletjes. Het park is op Valentijnsdag 1993 geopend en is zeer geliefd onder de lokale bevolking. Met name rond zonsondergang, vind je er vele stelletjes, hand in hand lopend, zittend in het gras, knuffelend en verliefd te zijn.

Lange bank met een golvende lijn

Lima Miraflores - Parque del Amor

Hoogtepunt is de lange bank met een golvende lijn, versierd is met kleurrijke mozaïeken en romantische spreuken van Peruaanse dichters. Het kunstwerk doet denken aan de kunstwerken van Gaudí in Park Güell in Barcelona.

El Beso, de kus

Parque del Amor, het park van de liefde in Lima 2

© Afbeelding van Richard F. Ebert

In het midden van het Parque del Amor staat het standbeeld “El Beso” (de Kus) van de Peruaanse kunstenaar Victor Delfín. Het beeld toont twee geliefden verenigd in een intieme kus.

Het uitzicht vanuit het park is de hele dag door schitterend maar met name rond zonsondergang is dit een betoverende plek. Gelegen aan Boulevard Malecón, die zich uitstrekt langs de kust van Miraflores, is een romatische stop tijdens een wandeling langs de verschillende parken en standbeelden van Peruaanse kunstenaars.

Brian Houtman

Bevoorrecht dat ik veel heb morgen reizen en daardoor veel van de wereld heb kunnen zien. Ik heb mijn hart verloren in Peru aan mijn allerliefste vrouw Mily! Samen voorzien we jullie van nuttige en duidelijke informatie over jouw aanstaande reis naar Peru.

Laatste berichten

Boek je vakantie bij de ANWB

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!