Naar Peru
Banner Barranco Brug der Zuchten - Lima
Home > Hoogtepunten > Brug der Zuchten; Puente de Los Suspiros

Brug der Zuchten; Puente de Los Suspiros

De Puente de los Suspiros, ofwel de Brug der Zuchten, is één van de beroemdste bezienswaardigheden in Barranco, de meest hipste wijk van Lima. Als je de Brug der Zuchten kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, zal je wens uitkomen!

Puente de Suspiros Barranco, Lima

Als je de legendarische Brug der Zuchten kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, zal je wens uitkomen!

Over Barranco

Barranco is makkelijk lopend of per fiets te verkennen en is eigenlijk een must als je Lima bezoekt. Als je zin hebt om deze wijk een op een andere manier te ontdekken, dan biedt GOGO Tours elke dag van het jaar een heerlijke fietstocht in kleine groepjes aan door Miraflores en Barranco.

Je komt langs La Huaca Pucllana, een pre-Incapiramide in Miraflores. Uiteraard rijdt je langs de Brug der Zuchten en geniet van het het Park van de Liefde. Je pauzeert in een leuk lokaal café of bar voor een drankje.

Maar, zoals met alle dingen, is ook deze brug veel interessanter als je de geschiedenis kent…

Geschiedenis van de Brug der Zuchten

Barranco is het Spaanse woord voor ‘ravijn’ en het Barranco-district van Lima ontleent zijn naam aan een ravijn dat ooit een rivierbedding was. De Puente de los Suspiros werd in 1876 dan ook om hele praktische redenen gebouwd. Om het ravijn te overbruggen en zo Calle Ayacucho met Iglesia de la Ermita, de Hermitage Kerk, aan de andere kant te verbinden.

In tegenstelling tot de meer bekende naamgenoot in Venetië was de Peruaanse Puente de los Suspiros eenvoudig gebouwd en niet bepaald glamoureus. Tijdens de Oorlog van de Stille Oceaan met Chili in 1881 werd de brug vernietigd en werd hij twee jaar later herbouwd.

Maar de brug werd langzamerhand ook een trekpleiser voor artistieke en filosofische lokale figuren, waaronder veelgeprezen Peruaanse schrijvers en dichters als José María Eguren, Martín Adán en Julio Ramón Ribeyro.

Bajada de los Baños

Halverwege de jaren 1900 werd de rivier die onder de brug liep omgezet in een stenen voetgangerspad dat van de Puente de los Suspiros naar de stranden van de Costa Verde aan de voet van de kustkliffen leidde. Dit dalende pad, de Bajada de los Baños, werd door vissers gebruikt tijdens hun dagelijkse gang naar zee.

Al gauw werd de brug dé plek om een jonge vrouw of man te verleiden en werd er op de brug heel wat af geflirt. Vandaar de naam: de Brug der Zuchten. Een legende zegt zelfs dat als je de Brug der Zuchten kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, je wens in de liefde zal uitkomen!

Chabuca Granda

Nadat de Peruaanse zanger en componist Chabuca Granda in 1960 het nummer “El Puente de los Suspiros” schreef, werd de brug Barranco’s meest iconische symbool van kunst en liefde en poëzie.

De brug anno nu

Brug der Zuchten; Puente de Los Suspiros 1
het standbeeld van Chabuca Granda

Barranco is nu een hippe plek met bars, cafés en restaurants. En de Puente de los Suspiros, samen met de nabijgelegen Hermitage, het park en de Bajada de los Baños zijn de afgelopen jaren flink gerestaureerd tot een aantrekkelijke plek voor iedereen.

Kijk vanaf de brug naar het standbeeld van Chabuca Granda die er met open armen in het pittoreske parkje ten noorden van de brug staat.


Klaar om Naar Peru te gaan?

Brian Houtman

Bevoorrecht dat ik veel heb morgen reizen en daardoor veel van de wereld heb kunnen zien. Ik heb mijn hart verloren in Peru aan mijn allerliefste vrouw Mily! Samen voorzien we jullie van nuttige en duidelijke informatie over jouw aanstaande reis naar Peru.

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!