Naar Peru
Banner Historisch Lima - Stadhuis
Home > Activiteiten > Lima in 3 dagen

Lima in 3 dagen

Als jouw reis in Peru begint, dan kom je waarschijnlijk per vliegtuig aan in Lima. De hoofdstad van Peru is zeker de moeite waard om meerdere dagen te verblijven. Je kan het hier gemakkelijk een tijdje uithouden en Lima in 3 dagen ontdekken. Dan zie je de meest interessante bezienswaardigheden én de meeste culturele hoogtepunten. Wij helpen je graag een beetje op weg!

Dag 1: Het historische centrum

Op dag 1 van Lima in 3 dagen begin je met een bezoek aan het bijzondere en historische centrum van Lima, dat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Begin je wandeling op Plaza Mayor, ook wel bekend als Plaza de Armas de Lima.

Het Presidentiële Paleis

Op dit bijzondere plein tref je Het Presidentiële Paleis (Casa Pizarro, 1938), het Stadhuis, het Paleis van de Aartsbisschop en de Kathedraal van Lima. De koloniale gebouwen hebben een karakteristieke gele kleur en de typische houten balkons. Om 11:45 vindt de wisseling van de wacht plaats bij het Presidentieel Paleis, mis dit niet!

Klooster van San Francisco

Vervolg je weg richting de indrukwekkende Basílica y Convento de San Francisco de Lima. en bezoek de catacomben. Dit was in de koloniale tijd de begraafplaats van de stad.

Chifa voor lunch

Stop voor de lunch in Calle Capón, de grootste Chinese wijk in Peru. Hier eet je een heerlijke “chifa”, een voortreffelijke mix van de Chinese en Peruaanse keuken. Of neem een “Tacu-tacu con Lomo Saltado” in Bar Cordano, van waaruit je beroemde (en beruchte) Peruaanse politici voorbij ziet lopen.

De traditie, de eenvoud, de kwaliteit en gastvrijheid. Hier is iedereen gelijk. Dat, naast de heerlijke gerechten die we serveren, zorgt ervoor dat iedereen graag terugkomt.

Odilón López, algemeen manager sinds 42 jaar

In de middag loop je via het Paleis van Justitie naar Plaza San Martin. Hier kan je bijkomen met een traditionele Pisco Sour in Gran Hotel Bolivar.

Circuito Mágico del Agua

Waterpark Lima Fontein

Start de avond met een bezoek aan het Circuito Magico Del Aqua in het Parque de la Reserva. Een spectaculaire water en licht show met muziek, water, kleuren, magie en charme.

Sluit je eerste dag in Lima in stijl af met een folkloristische muziek en dans show in Brisas del Titicaca in de Jr. Héroes de tarapacá 168.

DAG 2: Parque Kennedy

Lunch in een van de ceviche-restaurants op Calle La Mar en maak een wandeling langs de promenade van Miraflores. Als het weer het toelaat én als je durft, kan je vanaf Raimondi Park over de zee paragliden. Na dit avontuur kan je het in de rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar bezoeken en een beetje shoppen of een lekker ijsje eten.

Via Avenue José Larco loop je richting Parque Kennedy. Dit relaxte park zit vol met (aaibare) katten en kunstobjecten. Het park is een verzamelpunt van gezelligheid, winkels, restaurantjes en ambachtelijke markten. Ook is hier een vertrekpunt van de Hop-on, hop-off bus.

Lima Miraflores - Parque Kennedy

Eindig deze dag met diner in het restaurant van Huaca Pucllana, met uitzicht op een pre-Columbiaanse piramide gebouwd door de inwoners van de Lima cultuur.

DAG 3: Cultuur van Barranco

Start dag 3 in de culturele wijk Barranco, waar je een bezoek brengt aan Mario Testino’s fototentoonstellingen in MATE en koloniale kunst bekijkt in het er naast gelegen Pedro de Osma Museum. Stop voor de lunch bij Bar Juanito op Avenida Grau 270.

Tijd voor kunst

Breng de middag door met het kopen van kunst en decoratieve objecten in Daedalus in Paseo Sáenz Peña. Steek de straat over naar galerie Lucia de la Puente en bewonder hier nieuwe collecties van lokale kunstenaars.

Lima - Barranco - Brug der Zuchten
Lima – Barranco – Brug der Zuchten

Over de Puente de los Suspiros, de Brug der Zuchten loop je door de Bajada de Baños naar benenden naar het strand Playo Barranco.

Laatste avond

Start de laatste avond met een “Chilcano”, een frisse cocktail met Pisco Sour, en een Peruaans hapje in Ayahuasca of Spades en eindig de nacht met een live rock of Salsa concert in La Noche. Of dans totdat je voeten pijn doen bij El Dragon.

Welkom in Lima! Heb je al genoeg, of is Lima in 3 dagen wellicht te kort? De stad biedt nog veel meer vertier, ontdek dat zelf maar eens.


Klaar om Naar Peru te gaan?


Brian Houtman

Bevoorrecht dat ik veel heb morgen reizen en daardoor veel van de wereld heb kunnen zien. Ik heb mijn hart verloren in Peru aan mijn allerliefste vrouw Mily! Samen voorzien we jullie van nuttige en duidelijke informatie over jouw aanstaande reis naar Peru.

2 comments

 • Hallo Brian, wij staan op het punt om naar Peru af te reizen maar lezen nu berichten dat het onrustig is in Peru. In hoeverre is het voor toeristen veilig in Peru om daar nu rond te reizen? Met vr groet Gerda Verhoek

  • Hoi Gerda,

   Goede vraag, Gerda.

   Er is in de Zuid-Amerikaanse landen helaas veel corruptie, ook in Peru. De schandalen zijn er bijna de orde van de dag. Corrupte presidenten, corrupte burgemeesters, corrupte congresleden… de bevolking is dit inmiddels goed zat! De huidige president Martin Vizcarra besloot, na een jarenlange strijd met de rechtse wetgevers over zijn anti-corruptiecampagne, om het congres te ontbinden. De leden van het congres zagen de bui aankomen en hun reactie was om juist de president tijdelijk te schorsen. Daarna benoemden zij de zittende vice-president Mercedes Araoz als “waarnemend president” van Peru. Maar omdat het congres al gesloten was, werden dit teruggedraaid en nam zij ontslag. Chaos compleet…
    
   De hele politieke situatie brengt landelijke demonstraties met zich mee, waarvan de meeste demonstraties zich concentreren in het historische centrum van Lima. Dat is nu beperkt toegankelijk. De politie en het leger bewaren de rust tijdens alle protesten en zorgen ervoor dat de situatie niet uit de hand loopt. Een bezoek aan het historische centrum zal dus waarschijnlijk lastig worden. Het overige dagelijkse leven gaat gewoon door en je merkt er verder niet zoveel van. Inmiddels zijn er nieuwe verkiezingen voor januari 2020 aangekondigd en is de echte noodzaak om te demonstreren minder sterk geworden. Verdere onrust in het land wordt ook niet gemeld.

   Het reisadvies van “Buitenlandse zaken” is ook ongewijzigd. Ik weet niet precies hoe jij/jullie gaan reizen, georganiseerd of individueel, maar houd je bij protesten afzijdig en zoek de onrust niet op. Informeer ook naar de situatie bij de persoon die jullie van de luchthaven ophaalt, of bij de taxi-chauffeur, de medewerkers van het hotel etc.

   Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

   Heel veel plezier toegewenst!

   Groeten,
   Brian

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!