Naar Peru
banner-pinchollo-geisers
Home > Hoogtepunten > Pinchollo Geisers Arequipa

Pinchollo Geisers Arequipa

Er is nu een extra reden om Arequipa te bezoeken. Een nieuwe toeristische attractie: de Pinchollo geisers en warmwaterbronnen. Deze unieke natuurlijke attractie in de Colca Canyon zal het toerisme in het gebied een grote boost geven.

Door de vulkanische activiteit stijgt er continue stoom op uit de bronnen. Het water stijgt gelijktijdig met activiteit van de vulkaan Sabancayay, die op op 100 km ten noordwesten van Arequipa ligt.

Pinchollo Geisers - Arequipa

De Pinchollo geisers, extra reden om Arequipa te bezoeken

Sabancaya vulkaan

De Sabancaya is een actieve stratovulkaan van 5.976 meter hoog. De vulkaan is onderdeel van de 20 km lange bergketen met drie stratovulkanen. In het noorden bevindt zich de 6025 m hoge “Nevado Hualca Hualca”. In het midden ligt Sabancaya en in het zuiden bevindt zich de 6288 m hoge Ampato.

Vanaf Pincholla gijsers is de machtige Hualca Hualca piek in de verte zichtbaar. Er is dus veel te zien en te ontdekken in de Colca-vallei.

Andina News meldt dat de burgemeester van de provincie Caylloma, Romulo Tinta heeft gezegd dat de Pinchollo bronnen momenteel worden klaargemaakt voor de ontvangst van binnenlandse als buitenlandse toeristen. Er komen nu nog een beperkt aantal bezoekers, maar dat zou zo maar snel kunnen veranderen.

Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!