Naar Peru
Laguna Umayo
Home > Hoogtepunten > Umayo Lagoon

Umayo Lagoon

Tegenover het archeologische complex van Sillustani, dat veel toeristen trekt, ligt de prachtige Umayo Lagoon. Dit meer, op 34 km van Puno, is omgeven door moerassen en seizoen overstroomde graslanden.

Umayo Lagoon

Het meer Umayo ligt in het district Atuncolla in de regio Puno op een hoogte van 3.844 meter en is ongeveer 8 kilometer lang en 3 kilometer breed.

In het midden ligt het eiland Umayo, vol met flora, fauna en dieren zoals vicuñas, vizcachas en wilde vogels zoals de huallatas, tiquichos en meerdere soorten wilde eenden. Het waterniveau stijgt en daalt met de seizoenen. Het laatste niveau bereikt het meer tussen juli en september.

Umayo Lagoon 1
Umayo met laag water

Sillustani

Aan de oevers van het meer ligt het bijzondere archeologisch complex Chullpas de Sillustani. Sillustani ligt strategisch op de top van een schiereiland en wordt omringd door een prachtige oevers van de lagune.

Atuncolla

Atuncolla ligt op een half uur van de stad Puno, op de weg naar Juliaca. Het weer is koud en droog, met een gemiddelde temperatuur van 12 graden.

In het district Atuncollla wordt iedereen ontvangen met een glimlach en een dikke knuffel. Deze bijzondere manier om bezoekers te verwelkomen heeft een culturele geschiedenis. De bewoners leven volgens de oude tradities van hun grootouders op basis van liefde voor de naaste, respect voor het milieu en de praktijk van dagelijks delen volgens het Andes wereldbeeld.

Homestay Atuncolla

Om deze bijzondere cultuur te behouden startte het Instituto de Investigación para Desarrollo Rural, Agroindustrial y Medio Ambiente (IDRA PERU) een jaar of 5 geleden een nieuw initiatief: Ervaringsgericht toerisme!

Tot een paar jaar geleden verdienden de bevolking zijn geld met landbouw en veeteelt. Tegenwoordig laten de inwoners van Atuncolla je kennis maken met hun traditionele manier van leven.

Umayo Lagoon 2

Ze ontvangen je in hun eigen huis, inmiddels met voorzieningen als privébadkamers en douches met warm water. Je maakt kennis met de lokale gerechten en je kan meewerken op het land en helpen bij de productie van tapijten van alpaca- en schapenwol. Er zijn activiteiten, zoals wandelen met lama’s, varen op het meer en je kunt zelfs helpen met het fokken van cavia’s!


Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!