Naar Peru
Banner View Vrouw
Home > Activiteiten > Inca Trail & alternatieve treks

Inca Trail & alternatieve treks

Een manier om nog meer van Machu Picchu te genieten en ontdekken is door het maken van een trekking. De meest bekende is de Inca Trail, maar er zijn nog een aantal bijzonder mooie en minder bekende alternatieven.De diverse Inca-trails erg populair en snel vol of zelfs uitverkocht. Het is daarom slim én verstandig om jouw trail ruim vóór dat je Naar Peru vertrekt te reserveren. Dat voorkomt teleurstellingen ter plaatse.

Logo 120x60

Samen met Bookatrekking.com bieden we jou de mogelijkheid om jouw plekje direct te reserveren. Bookatrekking biedt transparante prijzen en boekingen worden direct vastgelegd.

De klassieke Inca Trail – Populair!

De klassieke Inca Trail is nummer één trek van Zuid-Amerika en één van de meest populaire wandeltochten ter wereld. Twee, vier dagen of zelfs 5 dagen wandelen langs de originele geplaveide Inca paden. Slaap in tentjes onder een indrukwekkende sterrenhemel!

Onderweg zie je een verscheidenheid aan fascinerende Inca-locaties en de tocht eindigt uiteraard met het prachtige zicht op Machu Picchu. De Inca Trail is een tocht die je één keer in zijn leven zou moeten doen.

Prijzen variëren van €500 tot €1500, afhankelijk van aantal dagen.

Extra aandachtspunten

  • Vanwege een beperkt aantal vergunningen die door de autoriteiten elk jaar afgeeft, is het nodig om je plek ruim van tevoren reserveren. Aanbevolen is om de Inca Trail minimaal 5 maanden van tevoren te boeken.
  • Tijdens je trektocht verblijf je in tenten met slaapmatrassen op campings langs de route. Slaapzakken zijn meestal niet inbegrepen, maar kan je meestal wel ter plaatse huren.
  • De officiële Inca-route is elk jaar gesloten in februari om de paden enige tijd te geven om te herstellen en onderhoud uit te voeren.

De Lares Trek

De Lares Trek is de perfecte optie als je op zoek bent naar iets meer buiten de gebaande paden dan de klassieke Inca Trail naar Machu Picchu.

Deze trek is na de Klassieke Inca trail de 2e meest populaire trek naar Machu Picchu en ook een uitstekend alternatief. De route is een van de meest gevarieerde en mooiste die er is. De route slingert door het gebied van de Cordillera Urubamba, een bergketen met besneeuwde pieken en subtropische valleien. Onderweg tref je kristalblauwe bergmeren, natuurlijke warmwaterbronnen en vele overblijfselen uit het Inca tijdperk.

De lokale bevolking leeft hier in kleine dorpjes en nog volgens de eeuwenoude tradities. Men leeft van veeteelt, landbouw van aardappels en vrouwen maken nog traditionele en handgemaakte kleding.

Prijzen liggen tussen de €500,- en €700,-

Extra aandachtspunten

  • Je loopt over toppen van wel 4390 meter
  • De gemiddelde temperatuur in het gebied is 11ºC. Overdag kan het meer dan 21 °C worden en ’s nachts koelt het af naar 1 °C bereiken.

Vertrek is frequent, maar niet dagelijks, omdat de vraag niet altijd even groot is als naar de andere tochten.

De Inka Jungle Trek

Klassieke Inca trail

Een trekking naar Machu Picchu voor de ultieme avonturier! Raften op de Urubamba Rivier, fietsen door de bergen en jungle en door de lucht vliegen aan zip-lines in de canyons van Santa Teresa. Een deel van de route leidt door het meest recent ontdekte authentieke Inca pad, Qapaq Ñan genaamd.

Prijzen variëren van €300 tot €400.

Aandachtspunten

  • Dit is een populaire trekking met dagelijkse vertrek. En… meestal volop beschikbaar het hele jaar door.
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

De Salkantay Trek (4 dagen of 5 dagen)

De 4- of 5-daagse Salkantay Trek door de dramatische Cordillera Vilcabamba naar Machu Picchu is een alternatief voor de Inca Trail. Hij wordt door de meesten zelfs beschouwd als dé beste alternatieve route (en misschien zelfs beter!). Deze prachtige route is perfect voor de echte avonturiers.

Je wandelt door weidse, magische landschappen van een besneeuwd bergparadijs naar een tropische jungle waar je een breed scala aan dieren en medicinale planten en bloemen vindt. Je ziet met eigen ogen een levende, maar oude cultuur in afgelegen dorpen waar toeristen bijna nooit komen!

Mount Salkantay is de op een na grootste berg in het hele Cusco-gebied (de grootste is de Ausangate) en wordt gezegd dat het de “bewaker” is, die tussen de bergen en de jungle staat. Over een pas tussen de toppen van de immense bergen, Salkantay (6270m) en Humantay (6070m) heb je een spectaculair uitzicht op de gletsjer en de uitgestrekte valleien. National Geographic Magazine beschreef dit als een van de Top 10-treks ter wereld.

De Cordillera Vilcabamba is een indrukwekkend gebergte dat zich uitstrekt over 260 km. De met sneeuw bedekte berg Salkantay stijgt tot 6.271 in hoogte. Het is een uitstekende besneeuwde piek, gelegen op minder dan veertig kilometer ten noordwesten van Cusco. Vanwege de nabijheid van de stad, is het gebied goed toegankelijk voor auto’s en worden de bergen al sinds 1952 beklommen door professionele bergbeklimmers.

Je hebt een redelijke conditie nodig om de Salcantay Trek te voltooien. Het meest belangrijkte is om goed te acclimatiseren voor de hoogte. Twee dagen acclimatiseren vóór de trek is ideaal. Deze tijd kan je prima doorbrengen in Cusco, de nabijgelegen Inca-ruïnes en de heilige vallei van de Inca’s.

Prijzen variëren van €300 tot €600 afhankelijk van het aantal dagen.

Aandachtspunten

  • De trek is mogelijk in 4, 5 of 6 dagen
  • Er is een 5-daagse Salkantay Trek, waarbij je het adembenemende, turkooise Humantay-meer bezoekt!
  • Je loopt tijdens deze trek op oneffen, steil, rotsachtig terrein.

Beste reistijd

De beste tijd om een trek in de Andes te maken is tijdens het droge seizoen, ook wel hoogseizoen. Van april tot oktober is het relatief warm en valt er minder regen. In juni, juli en augustus wordt het ’s nachts koud en is een warme slaapzak voor vier seizoenen aan te bevelen.

Van november tot maart is het regenseizoen, ook wel laagseizoen genoemd. De buien zijn hevig, maar vaak ook kort en zeker niet elke dag. Februari is echter het hoogtepunt van het regenseizoen, er valt dan wel heel veel regen. In deze maand is de Inca Trail tevens gesloten voor onderhoud.

Bereid je altijd voor op zon en regen, want de bergen zijn onvoorspelbaar!

Ben je klaar om Naar Peru te gaan?


Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!