Naar Peru
Banner View Vrouw
Home > Activiteiten > Inca Trail & alternatieve treks

Inca Trail & alternatieve treks

Een manier om nog meer van Machu Picchu te genieten en ontdekken is door het maken van een trekking. De meest bekende is de Inca Trail, maar er zijn nog een aantal bijzonder mooie en minder bekende alternatieven.

Boek je ticket naar Lima vanaf €570,-


Icoon Tip Check voor het boeken de prijzen bij verschillende touroperators. Boek altijd geruime tijd voor dat je naar Peru vertrekt. Dat voorkomt teleurstellingen ter plaatse.

Van april tot oktober is het het droge seizoen, ook wel hoogseizoen. Er is bijna tot geen regen, de temperaturen zijn iets lager, maar naarmate de hoogte afneemt en je Machu Picchu nadert, wordt het steeds warmer.

Van november tot maart is het regenseizoen, ook wel laagseizoen genoemd. Soms giet het van de lucht, maar de buien zijn kort en niet elke dag. De temperaturen zijn overal in de regio hoger.

De klassieke Inca Trail (2 dagen of 4 dagen)

De nummer één trek van Zuid-Amerika en één van de meest populaire wandeltochten ter wereld. Vier dagen wandelen langs originele geplaveide Inca paden, een verscheidenheid aan fascinerende Inca-locaties en het prachtige landschap van het nationale park Machu Picchu. De Inca Trail is een van die dingen die iedereen 1 keer in zijn leven zou moeten doen.

 • Kosten: Prijzen variëren van €550 tot €1550, afhankelijk van aantal dagen.
 • Wanneer boeken: Ten zeerste aanbevolen is om de Inca Trail minimaal 5 maanden van tevoren te boeken. De beperkte hoeveelheid vergunningen zijn heel snel uitverkocht.

Aandachtspunten
De officiële Inca-route is elk jaar gesloten in februari om de paden enige tijd te geven om te herstellen en onderhoud uit te voeren.

De Lares Trek

De Lares trek is een uitstekend alternatief voor de klassieke Inca Trail. De route van de Lares-trek gaat door het gebied van de Cordillera Urubamba. Dit is een bergketen met besneeuwde pieken en subtropische valleien.

 • Duur: 4 dagen / 3 nachten
 • Max. hoogte: 4390 meter
 • Beste tijd: De Lares trek is het hele jaar mogelijk, de beste tijd om de Lares Trek te lopen is tijdens het droge seizoen van april tot oktober. In die maanden is de lucht helder en is er minder kans op regen. Daardoor blijven de paden droog en zijn ze prima bewandelbaar.
 • Klimaat: De gemiddelde temperatuur in het gebied is 11ºC. Overdag kan het meer dan 21 °C worden en ’s nachts koelt het af naar 1 °C bereiken.
 • Kosten: Prijzen variëren van €400 / €500

Onderweg tref je kristalblauwe bergmeren, natuurlijke warmwaterbronnen en de overblijfselen van het Inca tijdperk. De tradities zijn er bewaard gebleven en ziet er nog veel traditionele, handgemaakte kleding en landbouw van onder meer aardappels.

Vertrek is frequent, maar niet dagelijks, omdat de vraag niet altijd even groot is als naar de andere tochten.


De Inka Jungle Tour

Klassieke Inca trail
 • Kosten: Prijzen variëren van €200 tot €350.
 • Wanneer boeken: Dit is een populaire trekking met dagelijkse vertrek. En… meestal volop beschikbaar het hele jaar door.
 • Beste tijd: De meeste mensen doen de Inca Jungle in het hoogseizoen, want de paden zijn droog en je hoeft niet te wachten tot de regen voorbij is.

Een 4-daagse trekking naar Machu Picchu voor de ultieme avonturier! Deze actievolle tour laat je het verbluffende uitzicht van Machu Picchu ervaren na een driedaags avontuur van wandelen en fietsen door de bergen, jungle en een deel van het oude Inca-parcours, raften op de rivier de Vilcanota en vliegen door de lucht op zip-lijnen in de canyons van Santa Teresa.


De Salkantay Trek (4 dagen of 5 dagen)

De 4- of 5-daagse Salkantay Trek door de dramatische Cordillera Vilcabamba naar Machu Picchu is een alternatief voor de Inca Trail. Hij wordt door de meesten zelfs beschouwd als dé beste alternatieve route (en misschien zelfs beter!). Deze prachtige route is perfect voor de echte avonturiers onder ons.

Je wandelt door weidse, magische landschappen van een besneeuwd bergparadijs naar een tropische jungle waar je een breed scala aan dieren en medicinale planten en bloemen vindt. Je ziet met eigen ogen een levende, maar oude cultuur in afgelegen dorpen waar toeristen bijna nooit komen!

Mount Salkantay is de op een na grootste berg in het hele Cusco-gebied (de grootste is de Ausangate) en wordt gezegd dat het de “bewaker” is, die tussen de bergen en de jungle staat. Over een pas tussen de toppen van de immense bergen, Salkantay (6270m) en Humantay (6070m) heb je een spectaculair uitzicht op de gletsjer en de uitgestrekte valleien. National Geographic Magazine beschreef dit als een van de Top 10-treks ter wereld.

De Cordillera Vilcabamba is een indrukwekkend gebergte dat zich uitstrekt over 260 km. De met sneeuw bedekte berg Salkantay stijgt tot 6.271 in hoogte. Het is een uitstekende besneeuwde piek, gelegen op minder dan veertig kilometer ten noordwesten van Cusco. Vanwege de nabijheid van de stad, is het gebied goed toegankelijk voor auto’s en worden de bergen al sinds 1952 beklommen door professionele bergbeklimmers.

Je hebt een redelijke conditie nodig om de Salcantay Trek te voltooien. Het meest belangrijkte is om goed te acclimatiseren voor de hoogte. Twee dagen acclimatiseren vóór de trek is ideaal. Deze tijd kan je prima doorbrengen in Cusco, de nabijgelegen Inca-ruïnes en de heilige vallei van de Inca’s.

 • Kosten: Prijzen variëren van €250 tot €450.
 • Wanneer boeken: Het hoogseizoen voor de Salkantay Trek is nu van juni tot augustus. Geen regen, maar lage temperaturen en veel wind. Toch is de tijd van het jaar waarin de meeste mensen zult vinden die deze wandeling doen.
 • Beste tijd: Wij adviseren je om deze trek te maken in het droge seizoen van Cusco, van begin april tot eind oktober. In het droge seizoen valt hier helemaal geen regen. Dit is belangrijk omdat je op oneffen, steil, rotsachtig terrein wandelt en als het ook modderig en glad wordt, dan wordt het nog veeleisender.

Ben je klaar om Naar Peru te gaan?


Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!