Naar Peru
Waterpark Lima
Home > Activiteiten > Waterpark Lima: Circuito Mágico del Agua

Waterpark Lima: Circuito Mágico del Agua

Het Waterpark Lima is een prachtig park in het Parque de la Reseva waar je kunt genieten van een lichtshow van meer dan 20 spectaculaire waterfonteinen en lichten.Over Waterpark Lima

Als je in Lima bent, is een bezoek aan het Waterpark Lima een leuk en voordelig avondje uit. Het Circuito Mágico del Agua is in 2007 geopend en is ligt in het Parque de la Reseva, een historisch park van acht hectare groen.

© Dankbaar voor gebruik van de foto’s van circuitomagicodelagua.com.pe

Het ruim opgezette park is schoon en goed onderhouden. Het bevat 13 bijzondere fonteinen, die ’s avonds als het donker wordt, hun lichten laten zien en voor een vermakelijk avondje uit zorgen. Stuk voor stuk zijn het bijzondere fonteinen, waarvan er meerdere interactief zijn.

De belangrijkste fonteinen zijn:

 • Fuente Mágica – De Magische fontein
 • Laberinto del Ensueño – Doolhof van de Dromen
 • Cúpula Visitable – een Walk-in Dome/koepel
 • Fuente de la Armonía – fontein van Harmonie
 • Fuente del Arco Iris – de Regenboog-fontein
 • Fuente de la Ilusión – Fontein der Illusies
 • Túnel de las Sorpresas  – de Tunnel van de Verrassingen
 • Fuente de la Vida – de Fontein van het Leven

Nat worden is een optie

Waterpark Lima Chicas
Túnel de las Sorpresas

De “Cúpula Visitable” kan je binnengaan om onder een stromende koepel van waterstralen te lopen. De spectaculaire Túnel de las Sorpresas is een watertunnel van ongeveer 38 meter waar je onderdoor kan lopen.

Een fontein waar je veel plezier kunt hebben, en ook goed nat kan worden, is de populaire fontein Laberinto del Ensueño – Doolhof van de Dromen. Doel is het midden van het “doolhof” te bereiken, maar dat is meer een kwestie van goede timing dan van navigatie; één verkeerde stap en je staat bovenop een plotseling spuitende waterstraal!

Waterpark Lima Lichtshow
Fuente de la Fantasía

De hoofdattractie van het park is de Fuente de la Fantasía (de Fantasie-fontein). Elke nacht komt de 130 meter lange fontein 3 keer tot leven met een gechoreografeerde show van water, lasers en muziek. De lasers projecteren levensechte hologrammen van de hoogtepunten van Peru in het water. Ook zie je foto’s over de cultuur en geschiedenis van Peru op/in het water geprojecteerd.

Een bijzondere afsluiting van je bezoek aan het charmante Magic Water Circuit van Lima.

Praktisch

Beste tijd om het park te bezoeken is uiteraard ’s avonds, als het net donker wordt. Het park is ideaal voor koppels en gezinnen van alle leeftijdsgroepen. Je kunt nat worden, neem voor de zekerheid een extra setje kleding mee.

 • Entree is S/4. Kinderen onder de 5 en 65+ zijn gratis.
 • Het park is open van dinsdag tot en met zondag van 15.00 uur – 22.30 uur.
 • De spetterende multimedia show start om: 19.15 uur , 20:15 uur en om 21.30 uur.

Hoe kom ik hier?

Het waterpark Lima ligt op ongeveer 40 minuten van Miraflores en is prima zelf te bezoeken. Als je het liever georganiseerd doet, zijn er ook prima mogelijkheden. Een tour naar kan je dan combineren met een andere bezienswaardigheden.

 • Neem de bus van El Metropolitano en stap uit bij de halte Estadio Nacional. Deze bussen zijn vaak overvol en minder comfortabel.
 • Neem een Uber of een taxi. Dit is een veilige optie, vooral als je ’s avonds heen gaat. Vanaf Miraflores betaal je rond de S/15
 • Boek een tour Aanbevolen
  De meest veilige en eenvoudigste optie is om het park te bezoeken met een tour. Er zijn meerdere gecombineerde tours te maken, bijvoorbeeld met een nachttour door het oude centrum, of in combinatie met een bezoek aan de piramide Huaca Pucllana.

Adres
Jr. Madre de Dios S/N
Cercado de Lima, Perú
(01)424-0827


Ben je klaar om Naar Peru te gaan?


Mily Blomberg

Ik hou van mijn prachtige geboorteland Peru en mijn stad Chiclayo. Graag neem ik jullie mee naar de mooiste plekjes van mijn land!

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!