Naar Peru
Banner Barranco Park - Lima
Home > Hoogtepunten > Barranco, hippe wijk in Lima

Barranco, hippe wijk in Lima

Barranco is, na Miraflores, de meest populaire en toeristische wijk van Lima. Je vindt er veel hostels, kwalitatieve restaurants en hippe dansclubs en daarom kiezen veel toeristen voor Barranco als het romantische alternatief voor het bruisende, maar wel veel drukkere Miraflores.Over Barranco

Steeds meer toeristen ontdekken deze hippe en populaire wijk van Lima. Vanwege de ideale ligging aan de kust, maar ook om de drukte in Miraflores te ontwijken.

Terwijl het leven in Lima in het algemeen wordt gekenmerkt door toeterende auto’s, auto-alarmen en de brullende bussen, is Barranco een prima plek waar je nog van een beetje rust kunt genieten.

Tijdens de koloniale en republikeinse tijd was het dé plek voor strand en vertier voor de rijke Limeños. Aan het begin van de 20ste eeuw was Barranco de thuisbasis van de beroemde Peruaanse schrijvers en kunstenaars, die de wijk een uniek karakter hebben gegeven.

Kunst in Barranco, Lima

Dat zie je nog steeds goed terug aan de kunstwerken en straatkunst die het straatbeeld bepalen. Je vindt de meeste straatkunst onder de Puente de Suspiros (Brug der Zuchten) en op Calle 28 de Julio.

Hoogtepunten van Barranco

Parque Municipal

Iglesia de la Santisima Cruz Barranco - Lima

Barranco’s belangrijkste toeristische plek is Parque Municipal, waar je de kerk Iglesia de la Santisima Cruz en de Biblioteca Municipal, de bibliotheek vindt. Op het aangrenzende plein vind je prachtige fonteinen en tuinen, omringd door bars en restaurants.

Puente de Los Suspiros

Lima - Barranco - Brug der Zuchten
Lima – Barranco – Brug der Zuchten

pDe “Brug der Zuchten” is een bijzondere bezienswaardigheid. Als je deze legendarische brug kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, zal je wens uitkomen!

La bajada de Baños

Barranco is het Spaanse woord voor ravijn. Dit district van Lima is dan ook vernoemd naar een ravijn, wat vroeger eigenlijk een rivierbedding was.

Onder de Brug der Zuchten loopt een pittoresk smal straatje recht naar het strand van de oceaan, la Bajada de Baños. Je vindt er restaurantjes, boetiekjes, kleine winkeltjes en de muren zijn versiert door straatkunst. Beneden aangekomen, steek je via de loopbrug de weg over en kom je op het strand.

Iglesia de la Ermita

Barranco is van oorsprong een vissersdorp en dit maritiem erfgoed vind je terug in de Iglesia de la Ermita.

“De legende verteld dat een groep vissers in de dichte zeemist verdwaald raakten. Plots zagen ze in de verte een licht schijnen en ze voerden er op af. Toen ze aan wal stapten, vonden ze op de plek waar ze het licht hadden gezien niets meer dan een houten kruis in het zand. Als dank bouwden ze op deze plek de kerk.”

Sanchez Carrion

Tegenover Avenue Grau ligt boulevard Sanchez Carrion, een gezellige autovrij straatje met bars en restaurantjes aan beide zijden.

 Activiteiten

Er is veel te beleven in Lima en Barranco. Je kunt hier zien wat er allemaal te doen is én dit meteen regelen.

Shopping & entertainment

De rust en stilte in deze rustige, maar toch levendige wijk trekt veel van Lima’s artiesten en schrijvers. De cafés, restaurants en bars van de buurt tonen veel uitingen van creativiteit. Je vind hier geen grote winkelcentra of warenhuizen, wel vind je veel boetiekjes en kleine winkeltjes. Ga hiervoor naar Avenue San Martin en Miguel Grau.

In Barranco vind je veel eten! De Peruaan is er dol op en hier kan hij zijn hart ophalen. Er zijn ook veel bekende restaurants.

Leuk verschil tussen Barranco en Miraflores is dat Barranco vele kleine lunchrestaurants heeft, die de bekende “menu’s” verkopen. Je herkent ze aan de borden op straat. Het zijn drukke eetgelegenheden voor de locals, waar je een complete lunch koopt voor een paar Sol! Ook in Miraflores vind je genoeg gelegenheden die “menu’s” verkopen, maar niet voor die prijs!

Bars en nachtclubs

Barranco is the place to be voor het nachtleven! Veel hippe bars en nachtclubs zijn bezaaid door de wijk.

Bijvoorbeeld La Noche, een club met live jazz, populair onder Lima’s artiesten en hipsters. Adres: Sanchez Carrion 199, Barranco. Kom je met de bus, stap dan uit bij de halte Bulevar.
Geopend op maandag tot zaterdag van 18.30 uur tot 03.00 uur ’s nachts.

Een andere populaire club is Ayahuasca. Een cocktail-lounge met heerlijk eten in een verbouwd Republikeinse herenhuis. Drankje van het huis is “Ayahuasca Sour”. Uiteraard gebaseerd op Pisco, gemixed met cocabladeren, Aguaymanto-sap en tumbo. 
Geopend op maandag tot zaterdag van 18.00 uur tot 03.00 uur ’s nachts.

Meer zin om de hele nacht te dansen? Ga dan naar El Dragon de Barranco. El Dragon wordt door veel, vooral jonge mensen, beschouwd als de beste en meest levendige dansplek in Lima. Er is altijd live muziek, electronic, dance, rock, reggae en wat jazz. De drankjes zijn vrij goedkoop (tussen $4- $6,50) en de sfeer is ontspannen en informeel.

Wandeltours

Lima Travelbuddies
Foto: Getyourguide.nl

 Hoe kom je hier?

Afhankelijk van waar je verblijft zijn er meerdere manieren om naar Barranco te komen. Vanaf de luchthaven heb je meerdere opties:

  • Neem een taxi
    Nadat je door de douane heen bent, loop je door een hal waar je een officiële luchthaventaxi naar Barranco kunt nemen. Betrouwbare taxibedrijven zijn Taxi Green, Taxi Direct en Taxi 365. De prijzen zijn vast en liggen tussen de S/60-70. Je betaalt het beste in Soles. Het is niet nodig om een fooi te geven. Afhankelijk van het tijdstip en de verkeersdrukte is het ongeveer 1 tot 1,5 uur rijden. Neem geen ‘lokale’ taxi buiten de luchthaven i.v.m. veiligheid.
  • Regel een privétransfer vooraf  Aanbevolen!
    Een privétransfer is een gegarandeerd veilige en voordelige optie. Je wordt persoonlijk opgewacht op de luchthaven bij aankomst door een professionele chauffeur, die jullie in 1 uur naar jouw hotel in Miraflores brengt. 24/7 beschikbaar!
  • Boek een hotel vooraf met airportservice
    Ook kan je bij de meeste hotels vaak een airport shuttle bijboeken. Er staat dan iemand op het tijdstip van aankomst te wachten op de luchthaven.

Overnachten

Een slaapplaats vinden in Barranco is geen probleem. Er zijn hotels en hostels te over.

Booking.com

Klaar om Naar Peru te gaan?


Brian Houtman

Bevoorrecht dat ik veel heb morgen reizen en daardoor veel van de wereld heb kunnen zien. Ik heb mijn hart verloren in Peru aan mijn allerliefste vrouw Mily! Samen voorzien we jullie van nuttige en duidelijke informatie over jouw aanstaande reis naar Peru.

Profiteer nu van korting op jouw ticket naar Lima!