Ontdek Barranco, hippe wijk in Lima

barranco lima

Barranco

Steeds meer toeristen vinden hun weg naar de hippe en steeds populairder wordende wijk Barranco. Ooit was het dé plek voor de rijke Limeños (tijdens de koloniale en republikeinse tijd) met strand, plezier en entertainment.

Barranco is het Spaanse woord voor ravijn. Dit district van Lima is dan ook vernoemd naar een ravijn, wat vroeger eigenlijk een rivierbedding was. Op deze plek vind je nu een voetgangersgang, die de wijk met het strand verbindt, la bajada de baños.

Aan het begin van de 20e eeuw was Barranco de thuisbasis van de beroemde Peruaanse schrijvers en kunstenaars, die de wijk een uniek karakter hebben gegeven en dat zie je nog steeds goed terug.

Barranco Lima

Kunst in Barranco

Populaire wijk

Barranco is, na Miraflores, de meest populaire en toeristische wijk van Lima. Je vindt er veel hostels, kwalitatieve restaurants en hippe dansclubs en daarom kiezen veel toeristen voor Barranco als het romantische alternatief voor het bruisende, maar wel veel drukkere Miraflores.

De wijk is populair vanwege de ideale ligging langs de kust. Je bent er weg van het drukke (bus)verkeer. Terwijl het leven in Lima in het algemeen wordt gekenmerkt door toeterende auto’s, hun alarmen en de brullende bussen, is dit nog één van de plekken in Lima waar je van een beetje rust kunt genieten.

Regel jouw excursies nu meteen

Er is veel te beleven in Lima en Barranco. Je kunt hier zien wat er allemaal te doen is én dit meteen regelen.

Shopping & entertainment

De rust en stilte in deze rustige, doch levendige wijk trekt veel van Lima’s artiesten en schrijvers. De cafés, restaurants en bars van de buurt tonen een duidelijke creatieve link. Terwijl er geen grote winkelcentra of warenhuizen te vinden zijn, vind je veel boetiekjes en kleine winkeltjes in de straten San Martin en Miguel Grau.

menu

Geniet van een goedkoop, maar heerlijk “menu”


In Barranco vind je ook veel bekende restaurants. Leuk verschil tussen Barranco en Miraflores is dat Barranco vele kleine lunchrestaurants heeft, die de bekende “menu’s” verkopen. Je herkent ze aan de borden op straat. Het zijn drukke eetgelegenheden voor de locals, waar je een lunch koopt voor rond de 7 Sol! Ook in Miraflores vind je genoeg gelegenheden die “menu’s” verkopen, maar niet voor die prijs!

Bars en nachtclubs

Barranco beschikt zoals eerder vermeld ook over veel populaire bars en nachtclubs, populair onder mensen uit de hele wereld. La Noche is een club met live jazz, populair onder Lima’s artiesten en hipsters.

Ayahuasca is een populaire cocktail-lounge in een verbouwd Republikeinse herenhuis.

Meer zin om de hele nacht te dansen? Ga dan naar El Dragon de Barranco. El Dragon wordt door veel, vooral jonge mensen, beschouwd als de beste en meest levendige dansplek in Lima. Er is altijd live muziek, electronic, dance, rock, reggae en wat jazz. De drankjes zijn vrij goedkoop (tussen $4- $6,50) en de sfeer is ontspannen en informeel.

Hoogtepunten in Barranco

  • Puente de Los Suspiros
  • Parque Municipal
  • Bajada de Baños
  • Playa Barranco
  • La Iglesia La Ermita
  • Boulevard Sanchez Carrion
  • Pedro de Osma Museum
  • MATE museum
  • Paseo Saenz Peña

Puente de Los Suspiros

Brug der Zuchten Barranco Lima
De “Brug der Zuchten” is een bijzondere bezienswaardigheid. Als je deze legendarische brug kunt oversteken terwijl je je adem inhoudt, zal je wens uitkomen! Lees het hele romantische verhaal.

La bajada de Baños

Bajada de banos - Barranco

Bajada de banos in Barranco, Lima

Onder de Brug der Zuchten loopt een pittoresk smal straatje recht naar het strand van de oceaan, la Bajada de Baños. Je vindt er restaurantjes, boetiekjes en winkeltjes. Beneden aangekomen, steek je via de loopbrug de weg over en kom je op het strand.

Iglesia de la Ermita

Iglesia de la Ermita Barranco Lima-Peru

Iglesia de la Ermita Barranco Lima-Peru

Barranco is van oorsprong een vissersdorp en dit maritiem erfgoed vind je terug in de Iglesia de la Ermita.

“De legende verteld dat een groep vissers in de dichte zeemist verdwaald raakten. Plots zagen ze in de verte een licht schijnen en ze voerden er op af. Toen ze aan wal stapten, vonden ze op de plek waar ze het licht hadden gezien niets meer dan een houten kruis in het zand. Als dank bouwden ze op deze plek de kerk.”

Parque Municipal

Iglesia Santisima Cruz in Barranco

Iglesia Santisima Cruz in Barranco

Barranco’s belangrijkste toeristische plek is Parque Municipal, waar je de kerk Iglesia de la Santisima Cruz en de Biblioteca Municipal, de bibliotheek vindt. Op het aangrenzende plein vind je prachtige fonteinen en tuinen, omringd door bars en restaurants.

Sanchez Carrion

Boulevard Sanchez Carrion

Boulevard Sanchez Carrion

Tegenover Avenue Grau ligt boulevard Sanchez Carrion, een gezellige autovrij straatje met bars en restaurantjes aan beide zijden.

Gratis wandeltours

Ontdek het allemaal met Gratis wandeltour van Free Walking Tour Peru. Deze gratis manier van ontdekken wordt ook aangeboden in Cusco en Arequipa!

De officiële website van Barranco.

Vind jouw hotel in Barranco

Booking.com