Lima in 3 dagen, wij helpen je op weg

Nog niet zo heel lang geleden was Lima een stop-over op weg naar naar Cusco of andere bijzondere plaatsen in Peru. Maar de afgelopen jaren Lima is uitgegroeid tot een echte toeristische attractie met vele bezienswaardigheden. Een moderne, kosmopolitische stad die geschiedenis en traditie combineert.

Als je reis in Peru begint, kom je waarschijnlijk per vliegtuig aan in Lima. De hoofdstad van Peru is tegenwoordig zeker de moeite waard om enige dagen te verblijven. Je kunt Lima in 3 dagen ontdekken en vele bezienswaardigheden en culturele hoogtepunten te leren kennen. Wij helpen je op weg, waardoor je zeker nog een terugkeert.

Lima in 3 dagen

DAG 1: Bezienswaardigheden in het historische centrum van Lima

Begin de dag met een bezoek aan het bijzondere en historische centrum van Lima, dat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Begin je wandeling op Plaza Mayor, ook wel bekend als Plaza de Armas de Lima. Op dit bijzondere plein tref je het Presidentieel Paleis (Casa Pizarro, 1938), het Stadhuis, het Paleis van de Aartsbisschop en de Kathedraal van Lima. De koloniale gebouwen hebben een karakteristieke gele kleur en de typische houten balkons.

Om 11:45 vindt de wisseling van de wacht plaats bij het Presidentieel Paleis, mis dit niet!

Klooster van San Francisco

Vervolg je weg richting het Klooster van San Francisco en bezoek de catacomben. Dit was in de koloniale tijd de begraafplaats van de stad.

Chifa voor de lunch

Stop voor de lunch in Calle Capón, de grootste Chinese wijk in Peru. Hier eet je een heerlijke “chifa”, een voortreffelijke mix van de Chinese en Peruaanse keuken. Of neem een “Tacu-tacu con Lomo Saltado” in Bar Cordano, van waaruit je beroemde (en beruchte) Peruaanse politici voorbij ziet lopen.

In de middag loop je via het Paleis van Justitie naar Plaza San Martin. Hier kan je bijkomen met een traditionele Pisco Sour in Gran Hotel Bolivar.

Circuito Magico del Aqua  - Lima in 3 dagen

Circuito Mágico del Agua

Start de avond met een bezoek aan het Circuito Magico Del Aqua in het Parque de la Reserva. Een spectaculaire water en licht show met muziek, water, kleuren, magie en charme. Sluit je eerste dag in Lima in stijl af met een folkloristische muziek en dans show in Brisas del Titicaca.

DAG 2: Parque Kennedy

Na een ontspannen nacht en een heerlijk ontbijt begin je de tweede dag met een bezoek aan het Larco Museum. Hier leer ja alles over meer dan 5.000 jaar Peruaanse pre-Columbiaanse geschiedenis.

Lunch in een van de ceviche-restaurants op Calle La Mar en maak een wandeling langs de promenade van Miraflores. Als het weer het toelaat én als je durft, kan je vanaf Raimondi Park over de zee paragliden. Na dit avontuur kan je het winkelcentrum Larcomar bezoeken en een beetje shoppen of een lekker ijsje eten.

Via Avenue José Larco loop je richting Parque Kennedy. Dit relaxte park zit vol met (aaibare) katten en kunstobjecten. Het park is een verzamelpunt van gezelligheid, winkels, restaurantjes en ambachtelijke markten. Ook is hier een vertrekpunt van de Hop-on, hop-off bus.

Parque Kennedy - Lima in 3 dagen
Parque Kennedy

Eindig deze dag met diner in het restaurant van Huaca Pucllana met uitzicht op een pre-Columbiaanse piramide gebouwd door de inwoners van de Lima cultuur.

DAG 3: Cultuur van Barranco

Start dag 3 in de culturele wijk Barranco, waar je een bezoek brengt aan Mario Testino’s fototentoonstellingen in MATE en koloniale kunst bekijkt in het er naast gelegen Pedro de Osma Museum.

Stop voor de lunch bij Bar Juanito op Avenida Grau 270.

Bar Juanitos Lima
Bar Juanitos

Breng de middag door met het kopen van kunst en decoratieve objecten in Daedalus in Paseo Sáenz Peña. Steek de straat over naar galerie Lucia de la Puente en bewonder hier nieuwe collecties van lokale kunstenaars. Over de Puente de los Suspiros, de Brug der Zuchten loop je door de Bajada de Baños naar benenden naar het strand Playo Barranco.

Start de laatste avond met een “chilcano” en een Peruaans hapje in Ayahuasca of Spades en eindig de nacht met een live rock of Salsa concert in La Noche. Of dans totdat je voeten pijn doen bij El Dragon.

Welkom in Lima! Heb je al genoeg, of is Lima in 3 dagen wellicht te kort? De stad biedt nog veel meer vertier, ontdek dat zelf maar eens.