Miraflores, meest populaire wijk van Lima

Als je in Lima blijft, zal je meestal in Miraflores verblijven. Het district is één van de mooiste, schoonste en veiligste delen van Lima. Van oorsprong een gemeenschap aan het strand buiten de stad, is Miraflores uitgegroeid tot het hart van het toerisme, internationale zaken en entertainment.

Miraflores

Miraflores is een van de belangrijkste toeristische wijken van Lima. In gerenommeerde restaurants kan je genieten van het beste van de Peruviaanse keuken. Gegarandeerd plezier vind je in de casino’s, discotheken en bars. Miraflores is tevens een van de meest ordelijke, moderne en veiligste wijken van Lima.

Er is een modern winkelcentrum, LarcoMar, en je vindt er de beste hotels en restaurants van de stad. Het district is ook thuis voor de meeste van de backpack-hostels van Lima. Veel van de meest populaire bars en nachtclubs zijn geconcentreerd in de buurt van Parque Kennedy.

LarcoMar

Miraflores LarcoMar

Miraflores LarcoMar


Larcomar is het grootste en meest populaire winkelcentrum in Miraflores. Je vindt er veel winkels, plezier, bioscopen, restaurants en café’s en natuurlijk het trendy nachtleven.

Uitzicht op zee in Miraflores

De kust van Miraflores maakt dit een aantrekkelijke wijk


Vanaf de promenade Malecon, een kilometer lange groene ruimte op de kliffen boven de Stille Oceaan, vindt je tevens één van de mooiste uitzichten van de stad, een spectaculair uitzicht op de baai van Lima.

Parque Kennedy

Parque Kennedy in Miraflores, Lima

Parque Kennedy in Miraflores, Lima


Het “Kennedy Park” of “Miraflores Park” is een vrij klein park, maar is een groene oase in het midden van het non-stop leven van dit district. Het park is omringd door restaurants, cafetaria’s, boekhandels en uitgaansgelegenheden.

Er is een grote speeltuin voor kinderen en zo’n 50 vriendelijke verdwaalde katten beschouwen deze plek als hun thuis. Het amfi-theater in het hart van het park heeft bijna elke dag live shows, van spontane rap-sessies, salsa-avonden tot zangwedstrijden. Ook de bekende hop-on-hop-off bus start vanaf deze plek.

Huaca Pucllana

Huaca Pucllana Lima

Piramide in Lima: Huaca Pucllana


Archeologisch hoogtepunt in Miraflores is ongetwijfeld de piramide in het hart van de wijk Huaca Pucllana. Deze ruïnes stammen uit het Pre-Inca tijdperk en is vrijwel geheel uit handgemaakte Adobe bakstenen gemaakt. Een bezoek meer dan waard!