Miraflores, meest populaire wijk van Lima

Als je in Lima blijft, zal je meestal in Miraflores verblijven. Het district is één van de mooiste, schoonste en veiligste delen van Lima. Van oorsprong een gemeenschap aan het strand buiten de stad, is Miraflores uitgegroeid tot het hart van het toerisme, internationale zaken en entertainment.

Miraflores

Miraflores is een van de belangrijkste toeristische wijken van Lima. In gerenommeerde restaurants kan je genieten van het beste van de Peruviaanse keuken. Gegarandeerd plezier vind je in de casino’s, discotheken en bars. Miraflores is tevens een van de meest ordelijke, moderne en veiligste wijken van Lima.

Er is een modern winkelcentrum, LarcoMar, en je vindt er de beste hotels en restaurants van de stad. Het district is ook thuis voor de meeste van de backpack-hostels van Lima. Veel van de meest populaire bars en nachtclubs zijn geconcentreerd in de buurt van Parque Kennedy.

LarcoMar

Miraflores LarcoMar
Larcomar is het grootste en meest populaire winkelcentrum in Miraflores. Je vindt er veel winkels, plezier, bioscopen, restaurants en café’s en natuurlijk het trendy nachtleven.

Malecon van Lima

Uitzicht op zee in Miraflores
De kust van Miraflores maakt dit een aantrekkelijke wijk. Vanaf de promenade Malecon, een kilometer lange groene ruimte op de kliffen boven de Stille Oceaan, vindt je tevens één van de mooiste uitzichten van de stad, een spectaculair uitzicht op de baai van Lima.

Parque Kennedy

Parque Kennedy in Miraflores, Lima
Het “Kennedy Park” of “Miraflores Park” is een klein park, maar vol activiteiten. Het is een groene oase in het midden van het non-stop leven van dit district. Omringd door vele restaurantjes, cafetaria’s, winkels, bioscoop, boekhandels en uitgaansgelegenheden komt dit deel van Miraflores vooral ‘s avonds tot leven.

Er is een grote speeltuin voor kinderen en zo’n 50 vriendelijke verdwaalde katten beschouwen deze plek als hun thuis. Het amfi-theater in het hart van het park heeft bijna elke dag live shows, van spontane rap-sessies, salsa-avonden tot zangwedstrijden. Ook de bekende hop-on-hop-off bus start vanaf deze plek.

Piramide Huaca Pucllana

Huaca Pucllana Lima
Archeologisch hoogtepunt in Miraflores is ongetwijfeld de piramide in het hart van de wijk Huaca Pucllana. Deze ruïnes stammen uit het Pre-Inca tijdperk en is vrijwel geheel uit handgemaakte Adobe bakstenen gemaakt. Een bezoek meer dan waard!

Things to do

Er is zoveel te beleven in Lima en Miraflores! Naast een citytour van een volle dag is onze aanrader is een 3-uur durende fietstocht. Met een kleine groep fiets je door Miraflores en Barranco. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan, je ontdekt de verborgen straatjes van deze Boheemse wijk. Je leert meer over de alom aanwezige straatkunst en het nachtleven in de omgeving. Er zijn twee vertrekken; ‘s ochtends en in de namiddag.

Overnachten in Miraflores

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te overnachten in Miraflores. Voor elk budget is er wel iets te vinden. Je kunt vaak gewoon binnenlopen en vragen of je de kamer even kunt zien, voordat je een besluit neemt om ergens te verblijven.

Mijn favoriete hotel? Casa Suyay


Mijn favoriete hotel in Miraflores is een klein, verborgen juweeltje; Casa Suyay. Dit fijne en veilige hotel ligt op ongeveer 25 meter van Kennedy park, heeft gratis WiFi en het ontbijt is inclusief. Het historische centrum van Lima ligt 10 km verderop, maar dat kan je prima bereiken met bus, taxi of met de hop-on hop-off bus. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders. er is ook een luchthavenshuttle aanwezig.

Zoek je een wat luxer onderkomen, kijk dan eens naar het Hotel Estelar Miraflores

Vind jouw favoriete hotel in Miraflores

Booking.com